Zeven redenen waarom een vrijmibo beter is dan een bedrijfsuitje

01, augustus, 2019 2 minuten leestijd

Zeven redenen waarom een vrijmibo beter is dan een bedrijfsuitje

Natuurlijk heeft een bedrijfsuitje zo z’n voordelen. Je werkt aan de teamspirit. Je bent een dag - of misschien twee - niet aan het werk. En, als het thuis even niet zo gezellig is, kun je die situatie mooi even vermijden. Maar er zitten ook nadelen aan een bedrijfsuitje. Een regelmatige bedrijfsborrel is eigenlijk veel leuker, veel gezelliger en veel slimmer. We zetten de zeven redenen even op een rij:

 1. Er zit teveel tijd tussen bedrijfsuitjes
  Hoe vaak heb je een bedrijfsuitje? Eén keer per jaar? Er zullen maar weinig collega’s zijn die 12 maanden lang kunnen teren op een dagje teambuilden. Teambuilding zou iets stuctureels moeten zijn in de organisatie. Iets dat elke maand, of beter nog, elke week opgezet moet worden. Kortom; een bedrijfsborrel ;-)

 2. Borrel is veel goedkoper dan een bedrijfsuitje
  Hotel, bus, entertainment, activiteiten, diner, lunch, ontbijt…. Er komt zoveel kijken bij een bedrijfsuitje. En daar hangen ook flinke prijskaartjes aan. Een paar uurtjes op vrijdag nakletsen en proosten op het weekend is een stuk goedkoper. Investeer in een koelkast, biertap en frituurpan in plaats van een survival expeditie in de Ardennen.

 3. Borrel is makkelijker te organiseren dan een bedrijfsuitje tip!
  Je hebt maar een keer in het jaar een bedrijfsuitje, dus het moet wel goed zijn. En wie gaat dat allemaal regelen? Jij? Een aangewezen collega? Met het organiseren ben je al snel een paar dagen zoet. Tijd die niet kan worden besteed aan werk. En dan moet je ook nog maar hopen dat de bus niet in de file komt te staan of dat het gaat regenen in de Ardennen. Een vrijmibo is dan een stuk makkelijker te organiseren.

  Beter een vrijmibo dan een bedrijfsuitje

 4. Iedereen komt wel een keertje langs bij de borrel
  Een bedrijfsuitje is bedoeld om elkaar beter te leren kennen. Maar er is altijd wel een aantal collega’s dat niet meekan op het jaarlijkse uitje. En da’s jammer. Als je in plaats van een jaarlijks bedrijfsuitje een maandelijkse bedrijfsborrel organiseert, heeft iedereen wel een keer de kans om zijn of haar neus te laten zien en gezellig mee te doen.

 5. Doe maar lekker gewoon
  Waarom moet het altijd zo ingewikkeld zijn om van collega’s werkvrienden te maken? Stormbaan door de modder, abseilen, mediteren, onmogelijke vlotten bouwen…? Het kan ook zo simpel met gewoon een zakje chips en een tap.

 6. Je hoeft niet ver te reizen
  Mountainbiken in Limburg, wadlopen in Friesland, survivallen in de Ardennen, snowboarden in de Alpen. Waarom moet het altijd zo ver weg? Er is een bedrijfsuitje op drie meter lopen van je bureau. Dat scheelt uren en uren in een krappe bus in de file.

 7. Een borrel is minder ongemakkelijk
  Goed idee hoor van je baas, om gezellig met elkaar om te gaan op een bedrijfsuitje. Maar er zijn grenzen toch? Met collega’s slapen in een jeugdherberg of met de snurkende boekhouder op één kamer is toch een beetje awkward. En je collega zonder make-up zien of met een enorme kater is misschien net iets te persoonlijk. Zullen we het gewoon houden bij een biertje of frisje met een zakkie chips? Veel plezier!

Laat een reactie achter


Ook in Verhalen van de tap

Waarom je sportclub aan het alcoholvrij bier moet
Waarom je sportclub aan het alcoholvrij bier moet

24, september, 2019 2 minuten leestijd

Als eigenaar van een sportclub of uitbater van een sportkantine rijst dan natuurlijk de vraag: moet ik ook aan het alcoholvrij bier? Het antwoord is ja. En daar hebben we vier redenen voor:
Lees meer
Tips om de kantine van je sportclub aan te kleden
Tips om de kantine van je sportclub aan te kleden

24, september, 2019 2 minuten leestijd 1 Reactie

Als eigenaar van een sportkantine wil je altijd meer sfeer en meer omzet. De juiste inrichting kan daarbij helpen. De meeste kantines komen met de inrichting niet veel verder dan een prijzenkast en wat spelletjes, maar in dit artikel een aantal tips om dat te verbeteren!
Lees meer
Bij een gezonde sportclub hoort een gezonde kantine
Bij een gezonde sportclub hoort een gezonde kantine

23, september, 2019 2 minuten leestijd 4 Reacties

De sportkantine wordt steeds gezonder. Er worden steeds meer gezonde initiatieven gelanceerd. Waardoor de menukaart steeds een stukje gezonder wordt. In dit artikel een aantal tips! 
Lees meer