Waarom je sportclub aan het alcoholvrij bier moet

24, september, 2019 2 minuten leestijd

Waarom je sportclub aan het alcoholvrij bier moet

Alcoholvrij bier is de afgelopen jaren enorm populair geworden. Vroeger werd je nog gek aangekeken met een alcoholvrij biertje in je hand, maar tegenwoordig is het in bijna elke kroeg volledig geaccepteerd. De introductie van Heineken 0.0 heeft daar veel mee te maken. Want dat was het eerste, echt lekkere alcoholvrije biertje. Heineken 0.0 is nauwelijks van een gewone Heineken te onderscheiden. Als eigenaar van een sportclub of uitbater van een sportkantine rijst dan natuurlijk de vraag: moet ik ook aan het alcoholvrij bier? Het antwoord is ja. En daar hebben we vier redenen voor: 

1. Gezonder

Deze ligt natuurlijk voor de hand: non-alcoholische drankjes zijn gezonder dan alcoholische drankjes. Als je na de rust nog verder gaat sporten, is het goed om te weten dat er Heineken 0.0 op de tap is. 

2. Veiliger

Ook die zal iedereen wel begrijpen: alcohol en verkeer gaan niet samen. Dus bied je gasten en clubgenoten Heineken 0.0 aan. Zodat ze veilig achter het stuur kruipen. En veilig naar huis kunnen. 

3. Trend

We zitten in een gezonde trend. En eigenlijk is het geen trend, maar een blijvende ontwikkeling; al het eten en drinken wordt steeds gezonder. Dus stap nu in op alcoholvrij bier. Zodat je kunt profiteren van deze gezonde ontwikkeling. En zodat je als eigenaar van de sportclub op je eigen manier bijdraagt aan de gezondheid van je gasten.

4. Omzet

Veel kantines zijn bang dat alcoholvrij bier niet goed verkoopt. Dat klopt niet. Vraag het maar aan andere horecaondernemers. Zoals restaurants of kroegen. Alcoholvrij bier verkoopt juist als een dolle. De verkoop van alcoholvrij bier is sinds 2010 vervijfvoudigd. 

Proberen? 

Bestel een BLADE. Een kleine investering voor je club; zowel qua geld als ruimte. Als er een kratje past, past er namelijk ook een BLADE. En dankzij de relatief kleine fusten – 8 liter – kun je als sportkantine dus eenvoudig even testen of Heineken 0.0 bij jullie ook zo’n groot succes wordt.


Laat een reactie achter


Ook in Verhalen van de tap

Tips om de kantine van je sportclub aan te kleden
Tips om de kantine van je sportclub aan te kleden

24, september, 2019 2 minuten leestijd 1 Reactie

Als eigenaar van een sportkantine wil je altijd meer sfeer en meer omzet. De juiste inrichting kan daarbij helpen. De meeste kantines komen met de inrichting niet veel verder dan een prijzenkast en wat spelletjes, maar in dit artikel een aantal tips om dat te verbeteren!
Lees meer
Bij een gezonde sportclub hoort een gezonde kantine
Bij een gezonde sportclub hoort een gezonde kantine

23, september, 2019 2 minuten leestijd 4 Reacties

De sportkantine wordt steeds gezonder. Er worden steeds meer gezonde initiatieven gelanceerd. Waardoor de menukaart steeds een stukje gezonder wordt. In dit artikel een aantal tips! 
Lees meer
Zo hou je je klanten langer vast in je winkel
Zo hou je je klanten langer vast in je winkel

22, september, 2019 2 minuten leestijd 3 Reacties

Heb je een showroom? Of een mooie groothandel? Dan wil je natuurlijk dat klanten zo lang mogelijk in je winkel blijven en ze een goede service bieden. Een BLADE voor in je winkel is daarom misschien niet eens zo'n gek idee!
Lees meer