Geef je catering een boost met bier

04, september, 2019 2 minuten leestijd

Geef je catering een boost met bier

Als cateraar ben je natuurlijk steeds op zoek naar nieuwe ideeën. Om je klanten te verrassen en te verwennen, om je concurrenten voor te zijn en om op te vallen tussen al die andere cateraars. We helpen je graag op weg. Met vier geweldige bier-ideeën voor je catering. 

1. Leer tappen

Het blijft indrukwekkend om te zien hoe een barkeeper een perfect biertje tapt. Met zo’n schitterende volle schuimkraag. Huur een keer een toptapper in bij je event. Die je gasten leert om een perfect biertje te tappen. Tijdens de workshop genieten je gasten van jouw heerlijke gerechten en kun je de biertjes afstemmen op de gangen. Een licht biertje als aperitief en een stevige tripel bij het dessert. Wil je weten hoe je een perfect biertje tapt? Lees dan even ditblog.

2. Leer bierproeven

Als een connaisseur een wijntje proeven hebben we nu wel gezien. Het is tijd voor bier. En met alle speciaalbiertjes op de markt, begint bier net zo’n culinaire status te krijgen als het alcoholische druivensap. Nodig een zytholoog (bieroloog) uit. En laat de gasten op je evenement zien hoe je als een pro een biertje proeft. Hoe je bijvoorbeeld de verschillende aroma’s kunt onderscheiden en waarom het ene biertje nou lekkerder is dan het andere. Wil je weten hoe je bier proeft als een expert? Lees dan ditblog

3. Koken met bier

Serveer gerechten met bier als ingrediënt. Natuurlijk kennen we allemaal het stoofpotje met een scheutje bier en het mosselpannetje met bier, maar er zijn nog tientallen andere gerechten die je kunt bereiden met bier. Smaaksensaties waar je je gasten enorm mee kunt verrassen. Begin als voorgerecht met toast waarbij de kaas in bier is gesmolten of serveer een kaassoep met abdijbier. Denk bij het hoofdgerecht aan gehaktballetjes met bier, kaasfondue met bier of rundervinkjes in bier. En ook bij het dessert kan bier een rol spelen. Denk maar aan chocolade biercake, appelbeignets of bierbavarois.

4. Proeverij

Met bier kun je alle kanten op. Het smaakt bijna overal goed bij. Dat betekent dat je je klanten steeds een andere verrassende proeverij kunt aanbieden. Zoals een bier- en kaasproeverij. De smaken en aroma’s van bier passen namelijk erg mooi bij de verschillende smaken van kaas. Kaas is eigenlijk altijd lekker bij bier, maar culinaire specialisten zoals jij weten natuurlijk precies wat de ideale combinaties zijn. Ook lekker: een bier- en worstproeverij. Maar dat kan wel een uitdaging zijn. Veel worstjes zijn namelijk te scherp of een tikje te vet bij bier. En verder kun je ook een keer een bier- en barbecueproeverij organiseren met lichte biertjes of een bier- en chocoladeproeverij met donkere biertje. Kortom, met bier blijf je proeven.

Tip: breid je catering uit met de BLADE. Een professionele biertap van nog geen 18 kilo die je dus overal mee naar toe kunt nemen. En hij is ook lekker compact; als er een kratje past, past er ook een BLADE. Het enige dat je nodig hebt is een stopcontact. Verder is zowel tappen als het verwisselen van een fust enorm eenvoudig. Je kunt dus snel van smaak wisselen om je gasten te verrassen met een nieuwe smaak bier. 


Laat een reactie achter


Ook in Verhalen van de tap

Waarom je sportclub aan het alcoholvrij bier moet
Waarom je sportclub aan het alcoholvrij bier moet

24, september, 2019 2 minuten leestijd 2 Reacties

Als eigenaar van een sportclub of uitbater van een sportkantine rijst dan natuurlijk de vraag: moet ik ook aan het alcoholvrij bier? Het antwoord is ja. En daar hebben we vier redenen voor:
Lees meer
Tips om de kantine van je sportclub aan te kleden
Tips om de kantine van je sportclub aan te kleden

24, september, 2019 2 minuten leestijd 8 Reacties

Als eigenaar van een sportkantine wil je altijd meer sfeer en meer omzet. De juiste inrichting kan daarbij helpen. De meeste kantines komen met de inrichting niet veel verder dan een prijzenkast en wat spelletjes, maar in dit artikel een aantal tips om dat te verbeteren!
Lees meer
Bij een gezonde sportclub hoort een gezonde kantine
Bij een gezonde sportclub hoort een gezonde kantine

23, september, 2019 2 minuten leestijd 22 Reacties

De sportkantine wordt steeds gezonder. Er worden steeds meer gezonde initiatieven gelanceerd. Waardoor de menukaart steeds een stukje gezonder wordt. In dit artikel een aantal tips! 
Lees meer