De kerstborrel & alcohol. Hoe dan?

09, september, 2019 2 minuten leestijd

2 Reacties

De kerstborrel & alcohol. Hoe dan?

Alcohol is een grote vijand van de kerstborrel. En niet alleen omdat veel collega’s dronken de weg op gaan. Alcohol kan op meerdere manieren de sfeer verpesten.

Irritatie over alcoholgebruik
Een van de grootste redenen waarom werknemers tegen de kerstborrel op zien: het overmatig alcoholgebruik van collega’s. En alle vervelende bijverschijnselen: ruzies, ongepast gedrag, rare dingen delen op socal media. En ook het ziekmelden de volgende dag – om de roes uit te slapen – vinden de andere collega’s, die niet drinken, enorm irritant.

21% meer ongelukken
Het aantal ongelukken ligt rond de kerst- en nieuwjaarborrel 21% hoger dan in de rest van het jaar. Reden genoeg om die 21% te bestrijden met een 0.0% van Heineken. De meeste alcoholgerelateerde ongevallen gebeuren trouwens vlak na 12 uur ’s nachts.

Meer controles
Nog een reden om alcohol links te laten liggen. De politie weet dat er tijdens de borrels meer alcohol wordt genuttigd. Ze zien dit dan ook als een mooie kans om veel drinkers op de bon te slingeren. De kans op een alcoholcontrole is tijdens de kerst- en nieuwjaarsborrel dan ook veel groter dan in de rest van het jaar.

Gelukkig kun je als werkgever op drie manieren de boel in het gareel houden. En zorgen dat het een vrolijke en gezellige borrel wordt:

1. Doe iets
Voorkom dat de borrel draait om de borrel. Geef een leuk praatje, doe een spelletje of huur een karaoke-machine. Zorg dat niet de alcohol, maar iets anders in het middelpunt van de belangstelling komt te staan.

2. Serveer iets
Een bodempje leggen; het werkt. Eén biertje drinken op een lege maag kan al levensgevaarlijk zijn op de weg. Dus regel iets te eten. Geen chips of nootjes, maar iets dat echt lekker vult.

3. Regel iets
Als werkgever moet je natuurlijk wel het goede voorbeeld geven. Dus drink alleen maar Heineken 0.0. Zodra je ook maar iets met alcohol drinkt, moedig je anderen aan om lekker mee te doen. Dus blijf nuchter. En je kunt nog meer doen als baas. Door vervoer of desnoods overnachtingen te regelen. Bel een taxi of bel een leuk hotel in de buurt. Maar voorkom dat dronken collega’s de weg op gaan.

Fijne feestdagen!


2 Reacties

ifeguwaje
ifeguwaje

30, november, 2020

http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin 500 Mg Dosage Amoxicillin wss.ucyz.grootstebedrijfsborrel.nl.hxx.ym http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

egicomo
egicomo

30, november, 2020

http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin 500 Mg Amoxicillin On Line ymj.tdhz.grootstebedrijfsborrel.nl.nzc.ey http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

Laat een reactie achter


Ook in Verhalen van de tap

Waarom je sportclub aan het alcoholvrij bier moet
Waarom je sportclub aan het alcoholvrij bier moet

24, september, 2019 2 minuten leestijd 2 Reacties

Als eigenaar van een sportclub of uitbater van een sportkantine rijst dan natuurlijk de vraag: moet ik ook aan het alcoholvrij bier? Het antwoord is ja. En daar hebben we vier redenen voor:
Lees meer
Tips om de kantine van je sportclub aan te kleden
Tips om de kantine van je sportclub aan te kleden

24, september, 2019 2 minuten leestijd 8 Reacties

Als eigenaar van een sportkantine wil je altijd meer sfeer en meer omzet. De juiste inrichting kan daarbij helpen. De meeste kantines komen met de inrichting niet veel verder dan een prijzenkast en wat spelletjes, maar in dit artikel een aantal tips om dat te verbeteren!
Lees meer
Bij een gezonde sportclub hoort een gezonde kantine
Bij een gezonde sportclub hoort een gezonde kantine

23, september, 2019 2 minuten leestijd 22 Reacties

De sportkantine wordt steeds gezonder. Er worden steeds meer gezonde initiatieven gelanceerd. Waardoor de menukaart steeds een stukje gezonder wordt. In dit artikel een aantal tips! 
Lees meer