10 tips om de sfeer op het werk te verbeteren

22, juli, 2019 3 minuten leestijd

10 tips om de sfeer op het werk te verbeteren

Zit de klad er een beetje in op de zaak? Veel gemopper en gezeur? Dan is het tijd om wat leven in de brouwerij te brengen. En dat is makkelijker dan je denkt. Een kleine investering zorgt al snel voor groot plezier.

 1. Planten en bloemen
  Een plantje op het bureau. Samen met het team voor een grote plantenbak zorgen. En elke week een mooie nieuwe bos fleurige bloemen bij de ingang. Groen geeft energie. Groen maakt blij. Groen zorgt voor sfeer.

 2. Muziekje op de achtergrond
  Gezellig meezingen met een Nederlandse hit. Raden wat die ene rapper nou weer zingt. En zachtjes neuriën terwijl je die presentatie in elkaar knalt. Muziek maakt alles mooier en leuker. Dus ook het werk.

Sportieve vrijmibo

 1. Vier alles wat los en vast zit
  Verbind iedereen op de zaak met elkaar. Vier verjaardagen samen. Vier successen samen. Zo worden jullie een team dat vaker lacht, vaker complimentjes geeft en vaker met plezier naar het werk komt.

 2. Samen sporten
  Een abonnement op de sportschool is sowieso een goed idee. Maar het wordt nog beter als je ook samen gaat sporten. Voor, na of misschien zelf tijdens het werk. Door samen te werken in de sport kun je op het werk ook sneller pingpongen.

 3. Start een WhatsApp-groep
  Een groepsgesprek in WhatsApp is enorm praktisch. Want je kunt elkaar snel laten weten dat je wat later bent of dat de vrijmibo is begonnen. Maar het is ook een grote sfeerversterker. WhatsApp heeft namelijk een informeel karakter. En voor je het weet zit je gezellig met je collega’s over koetjes en kalfjes te appen zoals je dat zou doen met je beste vrienden.

 4. Gezellige en lekkere lunch
  Broodje kaas boven het toetsenbord? Ja, dan is de sfeer ver te zoeken. Ga samen gezellig naar de super om brood en beleg te kopen. Dek samen de tafel, geef de pot pindakaas door aan de baas en doe samen de afwas. Een gezellig thuisgevoel op de werkvloer. Of ga een keertje met het hele team buiten de deur lunchen. Dan komen de leuke gesprekken en de prettige sfeer vanzelf.

 5. Vrijmibo tip!
  Elke maand, of nog beter, elke week proosten op het weekend. Even alle stress van de afgelopen week van je af laten glijden. Genieten met een speciaalbiertje of een verfrissende Heineken 0.0%.Tijdens het knabbelen op de nootjes nog even lachen om die blunder bij de printer. En eindelijk weer ‘ns bijkletsen met die collega die terug is van haar zwangerschapsverlof. Dat ene uurtje in de week maakt die andere 40 uur een stuk aangenamer.

 6. Fleur het kantoor op
  TL-balken, systeemwandjes, grijze pc’s… Daar worden we niet blij van. Terwijl het zo eenvoudig is om de zaak wat leuker aan te kleden. Vrolijk kleurtje verf op de muren. Posters ophangen. Een lekkere hangbank of een beanie bag in de hal. Vrolijke prullenbakken. Grappige kapstokken. Voor je het weet voel je je helemaal thuis op de zaak.

 7. Teambuilding
  Vlotten bouwen, abseilen, mountainbiken, wadlopen…. Er zijn zoveel leuke invullingen voor een paar dagen teambuilden. Met je collega’s iets anders doen dan alleen maar vergaderen, werken en planningen maken is zo ontzettend waardevol voor de onderlinge sfeer. Het is alleen jammer dat je het maar een of twee keer per jaar doet. Te kostbaar of teveel gedoe? Lees dan hier over goede alternatieven.

 8. Opruimen
  Niemand houdt van rommel. Zeker niet als het rommel van een ander is. Dat vind je thuis niet leuk en op de zaak ook niet. Ruim dus regelmatig je bureau op, ruim samen de spullen van de lunch op en blijf net even wat langer hangen na de vrijmibo om samen de chipszakjes van de grond te plukken. Zodat je op maandag weer in een fris en schoon kantoor stapt.

Laat een reactie achter


Ook in Verhalen van de tap

Waarom je sportclub aan het alcoholvrij bier moet
Waarom je sportclub aan het alcoholvrij bier moet

24, september, 2019 2 minuten leestijd 2 Reacties

Als eigenaar van een sportclub of uitbater van een sportkantine rijst dan natuurlijk de vraag: moet ik ook aan het alcoholvrij bier? Het antwoord is ja. En daar hebben we vier redenen voor:
Lees meer
Tips om de kantine van je sportclub aan te kleden
Tips om de kantine van je sportclub aan te kleden

24, september, 2019 2 minuten leestijd 8 Reacties

Als eigenaar van een sportkantine wil je altijd meer sfeer en meer omzet. De juiste inrichting kan daarbij helpen. De meeste kantines komen met de inrichting niet veel verder dan een prijzenkast en wat spelletjes, maar in dit artikel een aantal tips om dat te verbeteren!
Lees meer
Bij een gezonde sportclub hoort een gezonde kantine
Bij een gezonde sportclub hoort een gezonde kantine

23, september, 2019 2 minuten leestijd 22 Reacties

De sportkantine wordt steeds gezonder. Er worden steeds meer gezonde initiatieven gelanceerd. Waardoor de menukaart steeds een stukje gezonder wordt. In dit artikel een aantal tips! 
Lees meer